Tumbangnya Husni Mubarak!!

Salam..
Alhamdulillah, akhirnya Husni Mubarak berundur jua setelah dihalau oleh rakyat Mesir. Husni dilaporkan telah selamat pergi bercuti ke Sinai (boleh ke bercuti dengan tenang di kala seluruh rakyat bangkit dengan pelbagai tohmahan kepadanya???yang sebenarnya melarikan diri..)
Apa pun, setinggi kesyukuran dipanjatkan kepada Allah yang berkuasa memberi kuasa kepada sesiapa yang dikehendaki dan mengambil kuasa daripada sesiapa yang dikehendakinya. Kita adalah hambaNYA dan kepadaNYA kita akan kembali. Walau sehebat mana pun diri kita, walau sebanyak mana pun harta, walau menduduki pangkat dan takhta tertinggi di dunia, kita tetap adalah HAMBA YANG HIDUP SEMENTARA CUMA DI DUNIA.
Justeru, perjuangan ini belum berakhir. Marilah kita sama-sama berdoa agar kepimpinan Mesir yang baru terdiri daripada insan-insan yang bertaqwa (bukannya Omar Suleiman yang dikatakan juga pro-Israel). MENGAPA??


  1. kerana di situ terletaknya nasib umat Islam di Mesir dan juga saudara-saudara kita di Palestin yang telah lama menderita akibat sekatan di pintu masuk Palestin-Mesir.

  2. itu juga petanda awal ISLAM akan kembali tertegak di atas muka bumi ini!!

Ya ALLAH, bantulah kami dalam menegakkan agamaMU..Kuatkan iman kami, teguhkan hati kami agar thabat di landasan ini. Ya RABB, bantulah saudara-saudara kami di Mesir, Iraq, Palestin dan di seluruh dunia.. YA ALLAH hanya padaMU kami berserah dan memohon pertolongan..AMEEN2 YA RABBAL ALAMIN

sumber gambar: utusan.com.my


0 ulasan:

Copyright © 2016 LaKarAn haTi and Blogger Themes.