kembara master..baru bermula

Assalamualaikum wbt..lama sungguh x update blog..
al kisah, kini dah 7 minggu saya bergelar pelajar sarjana di UPM..
macam-macam kisah yang berlaku..
antara percaya dan tak percaya, sebab saya dapat offer letter agak lewat. jadi banyak benda kena setelkan.. apa pun, alhamdulillah banyak ilmu baru yang saya belajar..
paling tak sangka saya bergelar student kepada seorang blogger merangkap lecturer yg sy kagumi..
amazing kan??
apa yg best sambung master???
1. rasa masa sangat3 berharga..tiap detik begitu bernilai..lagi2 bagi student part time macam saya
2. assignment memang banyak berbanding masa degree @ dip.ed.. satu course sampai 5 tugasan @ pembentangan...fuhhh
3. berguru dengan guru baru... kongsi ilmu..upgrade ilmu..

saya sambung master dlm kurikulum & pengajaran - pendidikan Islam.. ramai yang bertanya napa tak sambung kat UKM yg terkenal dgn tokoh2 pendidikan Islam..saya masih lagi tiada jawapan.. cuma bila saya sambung di UPM, saya yakin banyak hikmah yg Allah tentukan di sebalik tu.. semester ni, saya seorang sahaja yang berdaftar di bawah Kurikulum & Pengajaran (P.Islam)..
apa kekuatan UPM?? jawapan saya: dari segi research method dan cara penulisan yg lebih mementingkan jurnal..saya tak tau bagaimana dgn UKM atau UM..mungkin anda boleh kongsikan =)

ok..kembara sarjana ini baru saja bermula..moga saya terus tabah dan istiqamah dalam menuntut ilmu..aminn


1 ulasan:

  1. KISAH NYATA: IBU DARYUTI DARI TANJUNG PINANG

    Assalamu'Alaikum" Wr'Wb...
    Perkenalkan Nama saya Ibu Daryuti, asal Desa Teluk Bintan,Tanjung Pinang,
    saya menjadi tulang punggung Keluarga sejak suami saya meninggal,
    saya bekerja tanpa lelah untuk menghidupi 4 orang anak sejak di tinggal
    mati sang suami 5 thn yg lalu, sejak itu keputusasaan menghampiri sy,
    dan hampir meninggalkan ke 4 anak saya krn sy sdh tidak sanggup dengan
    kemiskinan yang sy alami dulu. Namun stelah menjelang beberapa hari datanglah
    tetangga sy dan menceritakan perubahan hidup yang dia alami,
    dia mempunyai banyak uang tanpa harus bekerja keras..
    dan dia bercerita tentang orang yang membantunya bernama KH.Fhatulla Harun,
    konon beliu bisa memberikan solusi masalah kemiskinan sperti yg sy alami ini..
    dan dengan tekat yang bulat sy minta nomor KH.Fhatulla Harun,
    ketika sy telpon pak haji, dan menceritakan permasalahan hidup saya.
    dan beliu brsedia membantu sy untuk kluar dari lumbung kemiskinan,
    sy sangat snang skali mendengarnya,, kemudian sy langsung mengiyakan
    segala syarat2 yg di pak haji sampaikan, 2 hari kemudian saya sudah merasakan keajaiban nyata
    terjadi di rumah saya, lemari tua yang ada di pojok kamar saya sudah
    penuh dengan lembaran uang pecahan ratusan ribu sy kaget terus pingsan,
    saat saya sadar uang itu betul2 nyata masih ada dalam lemari,
    syukur allhamdulillah saya ucapkan..Berkat campur tangan pak haji
    saya sudah punya banyak uang dan tidak akan perna habis sampai
    7 keturunan, Semua ini berkat UANG GAIB, PESUGIHAN PUTIH NABI SULAEMAN.
    Yang diberikan KH.Fhatulla Harun benar2 nyataSemua ini berkat UANG GAIB, PESUGIHAN PUTIH NABI SULAEMAN. dan ISLAMI serta tidak musyrik,
    Saya sangat berterima kasih kepada KH.Fhatulla Harun yg sudah bantu saya dan
    jadi member pak haji hingga kini, saya juga berjanji tidak lupa dgn kewajiban
    saya untuk slalu shalat dan menyubang di masjid dan panti asuhan.

    Untuk sanak saudara seiman dan setanah air yang ingin cepat kaya..
    jangan ragu untuk mengikuti ajaran KH.Fhatulla Harun krn ini pesugihan putih
    yang islami. dan persugian KH.Fhatulla Harun bisa di ikuti semua agama..
    dan anda pasti akan dibantu apapun yang ingin anda minta.
    Demikian kisah nyata dari saya tanpa rekayasa.untuk lebih jelasnya Hubungi Nomor Beliau.085-217-085-317
    ATau Kunjungi Situs Beliau Klik=>> Pesugihan Tanpa Tumbal Asli Tahun 2017 | Uang Gaib | Dana Gaib | Uang Balik Nabi Sulaeman Terima Kasih Dan Semoga Jadi Pemenang Berikutnya, AMin . Wassalam.Kesaksian Kisah Nyata 2017

    BalasPadam

Copyright © 2016 LaKarAn haTi and Blogger Themes.